Jukan kinttupolut

Jos luit jo Kikan polut niin 60-luvullahan sitä minäkin olen kuulemma syntynyt. Ja syntymäkaupunkini oli Pieksämäki. Siellä tämä maallinen vaellukseni alkoi... johti sitten Savonlinnan kautta Mikkeliin.

1960-luvulla ja osittain myös 70-luvulla televisiot olivat mustavalkoisia ja elektroniikka perustui putkitekniikkaan. Muistan aina lapsena, kun telkkari laitettiin päälle, niin se lämpesi monta minuuttia ennenkuin kuva ilmestyi putkelle. Kanavien kanssa ei ollut ongelmia, kun oli vain yksi TV-kanava. Tulihan se tietysti toinenkin kanava jossain vaiheessa. Siinä se olikin sitten aina miettiminen, että kumpaa kanavaa katsotaan.

Täällä Mikkelissä onkin sitten käyty koulut ja samanaikaisesti vartuttu aikuiseksi. 70-luku vierähtikin käytännössä peruskoulua käydessä. Kunnes siirryttiin kultaiselle 80-luvulle, jolloin havahduin olevani ammattikoulussa opiskelemassa metallialaa. Siihen aikaan ei vielä tuo opiskelu kauheasti kiinnostanut, mutta onneksi pääsin töihin Idmanin valaisintehtaaseen vuoden -83 syksyllä. Sitä uraa kesti aina vuoteen -92 jolloin kyseinen tehdas lopetettiin täältä Mikkelistä. Lähdin Mikkelin Ammattikorkeakouluun lukemaan insinööriksi. Sen jälkeen olikin työtilanne täällä äärimmäisen huono, joten harrastus ja itseopiskelu vei minut tietotekniikan pariin. Ja onneksi, sillä sain vuonna 2000 Puolustusvoimilta vakituisen työpaikan ATK-alan tehtävistä, joka jatkuu edelleen kenties eläkkeeseen saakka I hope so. Back

Katso myös Kikan kinttupolut